weLcome to Candy Rock

Thursday, May 20, 2010

EXAMMM!!!


Ahad, 8 a.m..
bermula lah keperitan dlm hidupku..EXAM start lagi!!!!!!!!!!
dgn subjek2 yg haprak2 sume, maka jatuh lah result aku..
lau aku rajiin skit..baru la ade imprOvement..ni main niat je..azam je lbeh.. buat tak!!
ada kwan aku tnye..❝ eh, dila..cmne ek nak jd pandai?❞..
bagi aku sOklan tuh takKan ade jwpnnye slagi kite tak tnye ❝ weh,mcm mne nak jd RAJIN?❞..
tuu baruu btoL..cOz rajin asas kejayaan.. kalau malas bagai ayam berak kapur(salah perumpaan aku nih..hOpe cg bm ak x bce, lau x..k.O la mark exam aku☠).. 
satu bende lgi yg aku pelik.. rmai org ckp..lau kite kwan dengan orang rajin.. kite pOn jd rajin..
but fOr nOw, i can see d statement is definetely WRONG!!! sbabnye..aku nih memang berkawan ngan orang yang rajin (rajin lah jugak)..si farhanah atau lbeh dikenali dgan panggilan manja,PELAJAR CEMERLANG!!
tapi yang menjadi maksalah nye, aku stiLL dgn sikap malas aku yang x bOleh nak diubah!! ☹ 
haiya.. mcm mane mau jadi rajjin ma?? mak aku slalu bebel sOh stoody, jd rajin skit.. tp tuh yang buat aku jd LAGi malas!! cOz aku nih jnis yang x bOleh suruh buat keje, lau sOh, aku memang x buat lah!!..
errrr..tapi, lau ma aku x sOh aku stoody..aku study x eK??hehe... lantak ah!!
anyway..exam dh dekat..nak tak nak, kna stOOdy gak!! nk tmbah A!!!!! so..x boleh update blog daa..T_T
.......................SEMANGATTT!!!!......................
TARGET!!
addmath, A+
Phy, A+
Chem, A+
aKaun,A+
enG,A+
biO,A
seJ,A
pAi,A-
bM,A-


3 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete

Gruppled Pointer